Baltasis vynas
-
Baltasis vynas yra vienas iš gerai žinomų galimų vyno pasirinkimo variantų. Jis yra gaminamas iš žalių arba baltų vynuogių, taip jam yra suteikiama išskirtinė geltona, žalsva, auksinių tonų spalva. Gamybos tradicijos yra gajos Italijoje, Ispanijoje, Argentinoje, JAV, Prancūzijoje ir dar ne vienoje kitoje pasaulio šalyje. Baltojo vyno gamybai yra naudojamos tokios vynuogių rūšys, kaip Muscat, Semillon, Viura ir dar begalės kitų. Šis alkoholinis gėrimas gerai žinomas dėl išskirtinio skonio natų. Jos pasižymi sausumu, saldumu, pusiau sausu ar pusiau saldžiu skoniu. Be kita ko, baltasis vynas gali būti patiekiamas kaip aperityvas ar puikus antienos, azijietiškos virtuvės, daržovių, dersertų, jūros gėrybių pagardas ar papildinys.
1 - 32 iš 88Tenute San Sisto Castelli di Jesi Verdicchio Riserva Classico D.O.C.G., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Banfi San Angelo Pinot Grigio Toscana I.G.T., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Ekologiškas Clement & Florian Berthier Sancerre Blanc A.O.P., 0,75 lEkologiškas baltasis sausas vynas
Podere Don Cataldo Vermentino Salento I.G.T., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Giants Steps Tarraford Vineyard Chardonnay, 0,75 lBaltasis sausas vynas
Albert Bichot Chablis 1er Cru Vaucopins Domaine Long Depaquit A.O.C., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Viberti Rinato Chardonnay Langhe D.O.C. Piemonte, 0,75 lBaltasis sausas vynas
KLEIN CONSTANTIA CLARA SAUVIGNON BLANC CONSTANTIA, 0,75 lBaltasis sausas vynas
Bründlmayer Grüner Veltliner Landwine, 0,75 lBaltasis pusiau sausas vynas
Ekologiškas Generazione Alessandro Trainara Etna Bianco DOC, 0,75 lEkologiškas Baltasis sausas vynas
Ekologiškas Castell D'Age 100% Orange Amfora, 0,75 lEkologiškas baltasis sausas vynas
Ekologiškas Castell D'Age 100% Orange, 0,75 lEkologiškas baltasis sausas vynas
Ekologiškas Domaine Royal de Jarras Chardonnay Organic, 0,75 lEkologiškas baltasis sausas vynas
Albert Bichot Dom.Long Depuit Chablis Grand Cru Les Preus, 0,75 lBaltasis sausas vynas
Tegernseerhof Dürnstein Grüner Veltliner Federspiel, 0,75 lBaltasis sausas vynas
-
Baltasis vynas yra išskirtinis gaminys, kuris yra išgaunamas be sąlyčio su idele. Tad, čia labai svarbus yra tik uogos minkštimas ir jame esančios sultys. Spalvų tonai čia gali būti patys įvairiausi. Jie apima geltoną šiaudų spalvą, geltonai žalią arba aukso geltoną spalvą. Be jokios abejonės, ji yra ne kas kita, kaip tik visos gamybos technologijos ir tolimesnio brandinimo rezultatas. Baltasis vynas pasaulyje gerai žinomas jau ne vieną tūkstantmetį. Teigiama, kad žmonijos lopšyje jis pasirodė maždaug prieš 4 000 metų. Dėl šios priežasties, galima teigti, kad jo gamybos tradicijos yra labai senos. Jos vis dar gajos įvairiuose pasaulio žemynuose. Baltojo vyno gamybai yra naudojamos “baltųjų vynuogių” veislės. Paprastai jos gali būti žalios ar baltos spalvos. Labai svarbu tai, kaip ir kokiame dirvožemyje yra auginamos vynuogės. Nuostabu, jei jos yra skinamos rankomis. Taip žmogaus prisilietimas suteikia gėrimui kur kas daugiau vertės. Be jokios abejonės, gerai žinome tai, kad baltojo vyno skonis dažnai yra ne toks aitrus, kaip raudonojo vyno. Tačiau, jų skonių natos yra ne ką mažiau išraiškingos. Verta pastebėti, kad kokybiškas baltasis vynas yra fermentuojamas plieno statinėse, +15 ar +20 laipsnių temperatūroje. Šiluma uogų sultims suteikia gyvybę. Čia susidaro reikiamos bakterijos, kurių dėka ir yra išgaunamas nepaprasto skonio gėrimas. Drąsiai galima teigti, kad sultys yra papildomos mielių komponentais, kurios tik dar labiau suaktyvina visą šį nepaprastą procesą. Verta pastebėti tai, kad baltasis vynas yra ne tik puikus gėrimas, tačiau ir puikus patiekalų pagardas sugeriantis sultis ir minkštinantis mėsos patiekalus. Kartu su maistu atsiskleidžia dar nepatirtos skonių ir aromatų gamos. Baltasis vynas gali būti ir puikus aperityvas ar derėti net kaip deserto komponentas. Be kita ko, jis yra kur kas gaivesnis ir lengvesnis nei raudonasis vynas. Vieni iš išskirtinių jo bruožų yra rūgštumas ir intensyvus aromatas. Baltasis vynas yra puikus pasirinkimas bet kokiomis progomis. Jis gali būti naudojamas ir kasdienai ir ypatingoms šventėms praturtinti.