Vynas
-
Vienas populiariausių pasaulyje alkoholinių gėrimų yra vynas. Jis gaminamas iš fermentuotų vaisių ar uogų, dažniausiai - vynuogių. Ne vienerius metus brandinamas ąžuolo statinėse įgauna išskirtinį skonį ir kvapą. Asortimente pateikiamas platus raudonojo, baltojo, rausvojo, saldaus ir stiprinto vyno pasirinkimas. Šis gėrimas gali būti patiekiamas ir kaip aperityvas ir kaip puikus maisto papildinys. Vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, pauštiena, žuvimi, antiena, daržovėmis ir panašiai. Be jokios abejonės, svarbu paminėti tai, kad vynas savo skoniu gali būti saldus, pusiau sausas, sausas, pusiau saldus arba briutas. Labai svarbus ir vyno patiekimas. Labai dažnai jis yra vartojamas bent kiek atšaldytas. Tokiu metu atsiskleidžia pačios geriausios skonio ir kvapo savybės.
1 - 32 iš 296Arzuaga La Planta Ribera del Duero Semi Crianza, 0,75lRaudonasis sausas vynas
Bodegas Rectoral De Amandi Mencia Ribeira Sacra DO, 0,75 lRaudonasis sausas vynas
Ekologiškas Ekologiškas Castell D'Age 100% Garnatxa, 0,75 lEkologiškas raudonasis sausas vynas
Banfi Fontanelle Chardonnay Toscana IGT, 1,5 lBaltasis sausas vynas dovanų dėžutėje
Quinta do Pego 10 Years Old Tawny Port, 0,75 lRaudonasis saldus likerinis vynas
Rocca Messeri Negroamaro / Primitivo Salento Puglia I.G.T., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
Miliasso Appassimento Piemonte doc Rosso Passito, 0,75 lRaudonasis pusiau saldus vynas
Albert Bichot Domaine Long-Depaquit Chablis A.O.C., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Quinta Do Montinho Vinho Verde D.O.C., 0,75 lBaltasis pusiau sausas vynas
Banfi La Pettegola Vermentino Toscana I.G.T., 0,75 lBaltasis sausas vynas
Albert Bichot Cremant De Bourgogne Rose Reserve, 0,75 lRausvasis briutas rūšinis putojantis vynas
12 E Mezzo Rosato Del Salento I.G.T., 0,75 lRausvasis pusiau sausas vynas
Varvaglione Cosimo Privata Negroamaro Del Salento I.G.P., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
-
Vynas yra vienas iš puikiausių alkoholinių gėrimų, kuris įprastai yra gaminamas iš fermentuotų vynuogių. Be jokios abejonės, čia labai svarbi yra ne tik jų kilmės šalis ar gamybos technologija, tačiau, ir kokybė. Tai lemia ir pačias svarbiausias gėrimo savybes. Verta pastebėti, kad skonis ir kvapas yra visa ko pagrindas. Žinoma, skirtingiems aromatams ir skoniams išgauti yra naudojamos ir ne vienodos vynuogių rūšys. Vienos jų gali būti saldesnės, kitos - vandeningesnės, kartesnės ar pan. Tačiau, tai ir yra unikalus aspektas. Vynuogių fermentacijos metu vyksta labai sudėtingi biocheminiai procesai, kurių metu ir išgaunamas išskirtinis produktas. Vyno stilius ir savybės yra tam tikro regiono tradicijų atspindintys. Gerai žinome tai, kad šis verslas labai dažnai yra perduodamas iš kartos į kartą. Tad, vyno gamybos paslaptys gali siekti ne vieną šimtmetį. Žinoma, laikui bėgant, kiek kinta ir naudojamos technologijos. Vyno ūkiai tampa kur kas modernesni, tačiau, kartu siekiama nepamiršti ir esminių natūralių procesų, kurie yra šio gėrimo esmė. Verta paminėti tai, kad vynas gali būti gaminamas ir iš kitų vaisių, ryžių ar vyšnių, slyvų, šeivamedžio uogų, granatų, serbentų. Tačiau, šie skoniai nėra tokie sodrūs ir puikiai pažystami bei pripažįstami visame pasaulyje. Tradicinis vynas yra būtent iš vynuogių sulčių gaunamas gėrimas. Drąsiai galima teigti, kad vynas visame pasaulyje yra gerai žinomas jau nuo pačių seniausių laikų. Būtų sunku pasakyti, vyno atsiradimo pradžios datą, tad, traktuojama, kad juo mėgaujamasi jau ne vieną tūkstantį metų. Paminėtina, kad vyno istorija prasideda dar 7 000 m. pr. Kr. senovės Kinijoje ir palaipsniui plito į kitus pasaulio regionus. Šiandien itin vertinamas Europos vynų lobynas iš Italijos, Prancūzijos, Ispanijos. Čia vyno gamybos tradicijos yra itin gajos. Vynas visame pasaulyje yra ne tik alkoholinis gėrimas, tačiau ir religijos dalis, kurioje jis yra siejamas su Kristaus krauju ar kitais aspektais. Taigi, šio gėrimo vertė emociniu pagrindu yra labai didelė. Vertinkime vyną ir juo mėgaukimės saikingai. Tegul skonių ir aromatų natos užvaldo kūną ir sielą.