Prosekas

  • Proseko putojantis vynas yra Itališka tradicinio šampano alternatyva. Tačiau, skirtumai tarp jų yra akivaizdūs. Prosekas yra gaminamas iš visiškai kitokių rūšių vynuogių, tokių, kaip Glera, Pinot Noir ir dar ne vienos kitos. Verta pastebėti tai, kad šis vynas išsiskiria ir savo skoniu. Tai gali būti briutas arba labai sausas putojantis vynas, kuriame dominuoja vaisių ir gėlių natos. Verta pastebėti tai, kad šio vyno spalvos gali būti įvairios - nuo rausvos iki gelsvos, medaus tonų, aukso, žalsvos. Proseko putojantis vynas yra lengvos struktūros ir švelnaus skonio. Dėl šios priežasties puikiai tinka vartoti kartu su jūros gėrybėmis, žuvimi, užkandžiais. Šis putojantis vynas yra puikus pasirinkimas ir tradicinio šampano gerbėjams.
      

    Borgo Gritti Prosecco D.O.C., 0,75 l

    Baltasis labai sausas rūšinis putojantis vynas

    Ca'Val Prosecco Rose Extra Dry, 0,75 l

    Rausvasis labai sausas rūšinis putojantis vynas, pagamintas Veneto regione, Italijoje

    Monforte Prosecco D.O.C. Brut, 0,75 l

    Baltasis briutas rūšinis putojantis vynas

    Rocca 8 Secco Prosecco D.O.C., 0,2 l

    Baltasis labai sausas rūšinis putojantis vynas

  • Proseko putojančio vyno kilmė veda mus į Italiją ir tokius jos regionus, kaip Veneto ir Friuli Venezia Giulia. Nors jis ir labai dažnai yra lyginamas su tradiciniu šampanu, tačiau, pažvelgus atidžiau, galime įžvelgti ir ne vieną reikšmingą skirtumą. Putojančių vynų asortimentas yra labai platus, o tai ir žavi žaismingų gėrimų mylėtojus. Prosekas gali būti gaminamas iš tokių vynuogių rūšių, kaip Glera, Pinot Noir. Dėka jų yra sužadinami ir išskirtiniai poskonių elementai, kurie artimi vaisiams ir gėlėms. Dėl vynuogių rūšies gali skirtis ne tik vyno skonis, tačiau ir aromatas, spalva. Pastaroji gali būti tiek rausva, tiek ir baltos, gelsvos, aukso tonų, medaus spalvos. Šio vyno gamybos istorija siekia tolimus laikus, kurie mena Romos imperiją. Dėl šios priežasties, gamybos tradicijos yra itin gerai pažįstamos ir vertinamos visame pasaulyje. O gajos proseko putojančio vyno gamybos tradicijos yra itin aktualios iki šių dienų. Italų vyndariai itin didžiuojasi šiuo putojančiu vynu. Tai gaivaus ir lengvo skonio gėrimas, kurį praturtina išskirtiniai gėlių ir vaisių aromatai. Be kita ko, šį vyną yra nesudėtinga derinti ir su skirtingais patiekalais: jūros gėrybėmis, žuvimi, užkandžiais. Verta pastebėti tai, kad proseko vynui nėra būdingas labai ilgas brandinimo periodas. Nuostabu, jei vyną nuo įsigijimo pradžios pavyksta suvartoti per vienerius metus. Taip nenukenčia jo skonio, aromato ir spalvos savybės. Šis putojantis vynas nėra tinkamas ilgalaikiam saugojimui ir turi būti kaip galima greičiau sunaudojamas. Drąsiai galima teigti, kad siekiant atskleisti pačius subtiliausius skonius ir poskonius vyną būtina atšaldyti. Jis turi būti patiekiamas +6 ar +8 laipsnių temperatūros. Šį nuostabų putojantį vyną jums siūlo įsigyti tokie gamintojai, kaip GIACOMO SPERONE, Val D'oca SRL, Angelo Rocca & Figli SRL, kurie gerai žinomi visame pasaulyje dėl aukštos gaminių kokybės. Be kita ko, verta pastebėti tai, kad vynas yra išpilstomas į skirtingos talpos butelius, kurių tūris gali būti 0,2 l arba 0,75 l. Tuo tarpu, skonio gamos yra briutas arba labai sausas proseko putojantis vynas.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne