Brendis

  • Brendis yra distiliuotas vynuogių vyno, įvairių vaisių sulčių arba nuosėdų gėrimas. Tai stiprusis alkoholinis gėrimas, kurio alkoholio kiekis gali siekti nuo 30 iki 60 procentų. Brendis sėkmingai yra gaminamas Italijos, Prancūzijos, Portugalijos vyno ūkiuose, vadovaujantis senovės tradiciniu lobynu. Nors brendis turi ne vieną panašumą su tokiais gėrimais kaip konjakas, armanjakas ir grapa, tačiau, pastarasis pasižymi ir ne viena išskirtine savybe. Jo distiliavimo procesas yra labai kruopštus ir atsakingas. Be kita ko, brendis turi būti brandinamas ne vienerius metus. Puiku jei jis yra brandintas bent 5 metus. Verta pastebėti, kad jo skonis ir kvapas yra tiesiog nepakartojamas. Jis gali būti vartojamas tiek vienas, tiek kartu su kava.
      

    Primavera Old Brandy Balseirinha, 0,7 l

    Portugališkas brendis - aguardente (dovanų dėžutėje)

    Primavera Conde Aqueda Brandy, 0,7 l

    Portugališkas brendis (dovanų dėžutėje)

    Primavera Marc Brandy, 1 l

    Portugališkas brendis - aguardente

  • Brendis yra "deginto vyno" gėrimas. Tai spiritinis produktas, kuriame alkoholio kiekis gali siekti 30 - 60 procentų. Šis alkoholinis gėrimas yra gaminamas iš distiliuoto vynuogių vyno arba įvairių fermentuotų vaisių sulčių. Verta pastebėti, kad brendžiu gali būti vadinamas ir distiliuotų išspaudų gėrimai, kitaip dar vadinami grapa. Be jokios abejonės, labiausiai yra vertinamas tas brendis, kuri yra gaminamas iš vynuogių vyno. Šis gėrimas yra brandinamas ąžuolo statinėse net kelerius metus. Taip jo sudėtis tampa kupina skonių ir kvapų. Tuo tarpu, jei jis yra gaminamas iš kitų vaisių sulčių ar išspaudų, jis nėra brandinamas. Brendžio istorija siekia pačius seniausius laikus. Jo atsiradimas yra siejamas su vyndarystėje atsiradusia gėrimų distiliacijos technologija ir jos tobulinimu. Tikėtina, kad pirmieji gėrimai, kurie buvo panašūs į brendį, pradėti gaminti apie XII a., o kur kas labiau šis gėrimas paplito apie XIV a. Senovės Graikijoje ir Romoje. Be jokios abejonė, vynas pradėtas distiliuoti ne veltui. Tokiu būdu buvo siekiama išvengti labai didelių pervežimui skiriamų transporto išlaidų, kurios buvo apskaičiuojamos pagal gėrimo tūrį. Į reikiamą vietą nugabentas, distiliuotas vynas buvo maišomas su vandeniu, kuris buvo kiek nugarinamas minėtos distiliacijos metu. Tačiau, pastebėta, kad šis vynas tokiu būdu praranda pirmines vynui būdingas savybes ir į jį tampa visiškai nebepanašus. Pats didžiausias brendžio gamybos triumfas yra pasiektas XVII - XVIII a. , tačiau jis buvo labai panašus į konjaką ir armanjaką. Šie gėrimai yra laikomi labai artimi tradiciniam brendžiui. Nors tikrasis brendis labai dažnai yra siejamas su tokiomis šalimis kaip Prancūzija, Portugalija ar Italija, tačiau, jis sėkmingai gaminamas ir kitur. Brendis, kuris yra distiliuojamas iš rinktinių vynų yra labai vertinamas ir branginamas. Šiam gėrimui yra būdingi aukso, gintaro atspalviai. Brendis gali būti vartojamas su kava arba geriamas vienas. Taip jo skonio natos atsiskleidžia geriausiai. Be kita ko, brendis yra patiekiamas kiek atšaldytas. Jo optimali temperatūra turėtų būti apie +16 laipsnių. Jis geriamas iš didelės tulpės formos taurės, apimant ją delnu ir natūraliai sušildant.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne