„Baladin“ Panettone pyragai – rankų darbo, unikalaus recepto, tiesiai iš Italijos išskirtinių manufaktūrų

  • „Baladin“ Panettone pyragai – rankų darbo, unikalaus recepto, tiesiai iš Italijos išskirtinių manufaktūrų

     

    Kalėdinio laikotarpio jau nebeįsivaizduojame be itališkų Panettone pyragų, kurie užkariavo lietuvių gomurius ir širdis.

    Egzistuoja daug itališko Panettone pyrago atsiradimo legendų, tačiau viena seniausių byloja apie tai, kad šis skanėstas atsirado dar Romos imperijos laikais, kai romėnai mielinius pyragus ėmė gardinti medumi. Tai buvo lyg saldi, gardinta duona, tradiciškai patiekiama per Kalėdas ar Naujuosius metus.

    Jau kelerius metus prieššventiniu laikotarpiu savo klientams atvežame ragauti „Baladin“, mūsų partnerio iš Šiaurės Italijos, minkštų ir purių kalėdinių pyragų. „Baladin“ pasaulyje žinomas kaip itin kokybiško craft alaus gamintojas, kuris išskirtinai orientuojasi tik į produktus iš kuo natūralesnių ingredientų.

    „Baladin“ Panettone yra gaminami su „Baladin Xyauyù“ - oksiduotu alumi, kurio gamyboje naudojama madeira. Tai kepyklos „Albertengo Panettoni“ savininko Massimo Albertengo, raugintos tešlos ir mielių mylėtojo, pakylėjusio Panettone iki pasaulinio garso meno kūrinių, bei alaus daryklos „Baladin“ įkūrėjo Teo Musso, puikiai išmanančio paslaptingąjį ir sudėtingą mielių pasaulį, bendras kūrinys. Po daugelio eksperimentų jie sukūrė unikalų kalėdinį pyragą su „Xyauyù“ alumi – tai yra, oksiduotu alumi, kurio skonis primena vytintų vynuogių vynus.

    Šį rudenį buvo pagaminti trys skirtingi „Baladin“ Panettone pyragai, kuriuos įsigyti galėsite tik „Vyno kambarys“ parduotuvėse. Esame tikri, tokių Panettone nerasite niekur kitur!

    Pirmasis – „Panettone Tradizionale Baladin“ – tradicinės receptūros su citrinų žievelėmis, cukruotais apelsinais, razinomis. Jis padengtas glajumi, pagamintu iš migdolų, lazdyno riešutų, cukraus ir kiaušinių baltymų, todėl pyragas nepakartojamo aromato, spalvos ir tekstūros.

    Antrasis – „Baladin Panettone“ pyragas, gardintas „Baladin Xyauyù“ oksiduotu alumi – ta pati paslaptinga receptūra kaip ir „Panettone Tradizionale Baladin“, tik be cukruotų citrusinių vaisų žievelių. Jis gardintas razinomis bei klasikiniu glajumi iš migdolų, lazdyno riešutų, kiaušinio baltymų ir cukraus.

    Ir trečiasis šių metų meno kūrinys - „Baladin Beermouth“, kurį Massimo Albertengo ir Teo Musso pagardino... „beermouth“, t.y. vermutu, pagamintu iš „Baladin“ alaus. Šio gėrimo dėka Panettone pyragas yra ypač aromatingas, nes yra papildytas net 13 išskirtinių ir aromatingų žolelių rinkiniu, naudojamų vermuto gamyboje. Rezultatas pralenkė visus dviejų išskirtinių Italijos manufaktūrų savininkų lūkesčius. Ir gimė naujos skoninės patirtys, kuriomis mėgautis galėsite ir jūs.

    Beje, gardžiuosius „Baladin“ Panettone galite ragauti su puodeliu arbatos ar kavos, bet drąsesniems mes rekomenduojame išbandyti derinyje su alumi.

     

    „Baladin" pyragų asortimentą galite rasti ČIA

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne