„Ultimate Provence“ – skonio, kokybės ir dizaino sinergija
-
2021-08-04
„Ultimate Provence“ - tai modernus, išieškoto dizaino vyno ūkis ir butikinis viešbutis pietų Prancūzijoje, esantis 22 km nuo Sen Tropezo, Mauro nacionaliniame gamtos draustinyje. Šią vyninę suprojektavo garsūs Monako architektai Emil Humbert ir Christophe Poyet. Talentingieji projektuotojai siekė, kad vyno ūkis ir viešbutis sukurtų kosmopolitišką atmosferą, bet tuo pačiu išlaikytų tradicinės vyndarystės elementus interjere. Interjere ir eksterjere gausu vertikalių linijų, šiuolaikinių ir tradicinių medžiagų derinių – cemento ir marmuro, sendinto ąžuolo, žalvario ir odos. Net vyno buteliai sudėlioti neįprastai – į aukštį.
Butelio dizainas – lyg meno kūrinys: visas dekoruotas vertikaliomis reljefinėmis stiklo linijomis, skaidrus, be įprastų popierinių etikečių. Meilė vynuogynams ir investicijos į butelio dizainą ne tik išaugino lojalių klientų ratą, tačiau atvėrė duris ir į stilingiausias pasaulio vietas. „Ultimate Provence“ produkciją galima rasti prestižiniuose ir garsiuose Ibizos, Mikono salos, Sen Tropezo, Nicos, Londono, Dubajaus restoranuose ir viešbučiuose, Nikki paplūdimyje Šv. Bartolomėjaus saloje Karibuose ir t.t.
„Ultimate Provence“ teritorija – tai 46 hektarai vynuogynų, augantys aukštos mineralizacijos dirvoje. Visi procesai vyno ūkyje orientuoti į kokybės užtikrinimą, todėl vyninė yra įvertinta aukščiausiu aplinkos apsaugos sertifikatu bei gamina tik nepriekaištingos kokybės organiškus produktus iš „Grenache“, „Cinsault“,“ „Syrah“, „Rolle“ vynuogių, kuri mums labiau žinoma kaip „Vermentino“. Derlius nuimamas tik naktį, kad išsaugoti kaip įmanoma daugiau nepažeistų vynuogių uogų.
„Vyno kambaryje“ galima rasti rožinio „Ultimate Provence“ vyno. Vynas gaminamas iš visų keturių vyno ūkyje auginamų vynuogių rūšių, pasižymi gan intensyviais vaisiškais ir gėlių aromatais, citrusinių vaisių gaiva, baltojo pipiro aštrumo pojūčiu gomuryje.
„Ultimate Provence“ ir UAB „Amka“ nuotraukos