RECEPTAS: Šokoladinis pyragas
-
Receptas: Valeria Regina Martinez ir Cecilia Martinez Søndergaard
Ingredientai:
200 g juodojo šokolado (geriausia 70%)
150 g sviesto
150 g baltojo cukraus
3 kiaušiniai
50 g miltų
Cukraus pudros papuošimui
Vanilinių ledui patiekimuiGaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
Ištirpinkite šokoladą šiltoje vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos ir lengvos konsistencijos. Įmuškite po 1 kiaušinį ir lėtai maišydami įberkite po truputį miltų.
Supilkite ištirpintą šokoladą ir švelniai maišykite, kol tešla taps vienalytė.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o formos šonus ištepkite riebalais.
Kepkite apytiksliai 35 minutes.
Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Atvėsus, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su vaniliniais ledais.Prie šio šokoladinio pyrago ypač tinka porto vynas arba raudonasis vynas.
Porto vynus galite rasti ČIA