RECEPTAS: Įdarytos raudonosios paprikos
-
Receptas: Cecilia Martinez Søndergaard
Ingredientai, kurių reikės:
6 didelių raudonųjų paprikų
Apie 800 g maltos jautienos
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 litro daržovių sultinio
1 saldžiosios bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
Šlakelio raudonojo vyno
1 valg. šaukšto druskos
1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
1 valg. šaukšto pomidorų pastos
Šiek tiek (apie 50 g) perlinių kruopų (arba ryžių)
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelio džiovinto čili pipiro
1 šaukštelio džiovintos saldžiosios paprikos
3 šaukštelių sviesto
Užpilui: tarkuoto parmezano sūrio (apie 50 g) ir džiūvėsėlių (apie 6 šaukštelių)Gaminimo eiga:
Paprikas nuvalykite, pašalinkite šerdis.
Raskite indą, kuriame visos paprikos galėtumėte sustatyti vertikaliai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite maltą jautieną. Tada sudėkite likusius ingredientus ir kepkite apie 20 minučių.
Beje, jei norite, kad patiekale būtų daugiau daržovių, galite įtarkuoti į masę šiek tiek moliūgo arba į įdarą įberti smulkiai pjaustytų žiedinių kopūstų.
Paruoštą įdarą sudėkite į paprikas. Ant įdarytų paprikų uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Paprikas apibarstykite parmezano sūriu ir džiūvėsėliais. Kepkite jas orkaitėje mažiausiai 40 minučių.
Raudonosios paprikos puikiai dera su Pinot Noir vynu, taip pat ir su kitais ne per sodriais raudonaisiais vynais.
Pinot Noir vynus galite rasti ČIA