RECEPTAS: Bazilikų pesto
-
Receptas: Henrik Ehlers
Didžioji dauguma pesto, kuriuos galima nusipirkti prekybos centruose, yra gan nuobodūs. Dažniausiai pirktinio pesto gamyboje naudojamas saulėgrąžų aliejus, o ne geras alyvuogių aliejus, o naudojamas sūris neturi nieko bendra su originaliu Parmigiano Reggiano sūriu.
Ingredientai:
1 ryšulėlis baziliko
1 sauja skrudintų pinijų riešutų
1 skiltelė česnako
30-50 g gero parmezano sūrio (Parmigiano Reggiano)
2-3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina)Gaminimo eiga:
Baziliką, pinijų riešutus, česnaką, parmezano sūrį ir šiek tiek aliejaus supilkite į dubenį ir gerai sutrinkite elektriniu trintuvu. Pilkite tiek alyvuogių aliejaus, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Jei norite pesto su šiek tiek daugiau rūgšties, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių.
Naudokite šį fantastišką pesto su makaronais, kaip grissini lazdelių padažą arba tiesiog kaip užtepėlę ant duonos riekės.
Pesto galima apipilti alyvuogių aliejumi ir kelias dienas laikyti šaldytuve.
Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų galite rasti ČIA.