Kelis šimtus metų skaičiuojantis vokiškas „C. & A. VELTINS“ alus
-
2024-08-13
Jau daugiau nei 190 metų Vokietijoje yra gaminamas „C. & A. VELTINS“ alus. Daryklą valdo penkta Veltins šeimos karta, kuri tęsia itin kokybiško craft alaus kūrybos istoriją. Iki šių dienų yra naudojami ir kruopščiai atrenkami tik kokybiškiausi ingredientai – apyniai, salyklas, mielės, šaltinio vanduo. Beje, vanduo, naudojamas craft alaus gamybai, yra naudojamas iš Grevenstein apylinkėse esančių šaltinių vandens, kuris yra labai minkštas ir itin tinkamas „C. & A. VELTINS“ alui. Būtent šis minkštas vanduo yra viena svarbiausių alaus skonio paslapčių.
Dar vienas „C. & A. VELTINS“ „Grevensteiner“ alaus linijos išskirtinumų yra daryklos naudojami „Steinie“ stiliaus išgaubto stiklo buteliai, papuošti istoriniais ornamentais bei originaliu kamščiu.
„Grevensteiner Original“ alui būdinga blyški gintaro spalva su tamsiais oranžiniais atspalviais. Jo skonis kompleksiškas, pirmiausia pajuntama karamelė, vėliau medaus, skrudintų migdolų ir šviesių vaisių, ypač žaliųjų obuolių, tonai. Jis itin elegantiškas, kūnas apvalus ir salsvas. Puta itin švelni. Pabaigoje atsiskleidžia šilkinis charakteris su riešutų bei irisinių saldainių natomis.
Prie šio alaus puikiai dera patiekalai iš kaimiškos dešros, įvairūs makaronai, aštrūs mėsos kepiniai. Taip pat neapsiriksite derindami „Grevensteiner Original“ alų su camemberto ir brie sūriais, riešutiniais desertais.
„Grevensteiner Helles“ – tai šviesusis alus pasižymintis gaiviomis vaisiškomis natomis ir švelnaus salyklo skoniu. Be natūralaus drumstumo šis alus išsiskiria šviesia šiaudų spalva ir tvirta puta. Kompleksiškame skonyje dominuoja vaisiškumas ir švelnus salyklas. Jau pirmu gurkšniu pajuntamas apynių kartumas ir aitrumas.
„Grevensteiner Helles“ alų galima derinti su keptomis bulvėmis, patiekalais iš sūrių. O desertui - nustebsite kaip jis tinka su citrinų šerbetu.