Banfi Brunello di Montalcino Magnum, 1,5 l

  • Banfi Brunello di Montalcino Magnum, 1,5 l

    Kaina 100.00 
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Šalis
    Italija
    Skonis
    Sausas
    Derinimas
    Aštrūs patiekalai, Sūris, Žvėriena, Raudona mėsa
    Vynuogės
    Sangiovese
    Talpa
    1,5 L
    Gamintojas
    Banfi S.r.l.
    Kiekis dėžėje
    1
    Alkoholio kiekis
    14,5 %
  • Vynas 2 metus brandintas ąžuolo statinėse, o vėliau 8–12 mėn. – buteliuose. Jam būdinga ryški ir sodri raudona spalva su granatų atspalviu, kavos, tabako ir prieskonių aromatas, turtingas, tačiau minkštas skonis, švelnūs taninai bei ilgai išliekantis poskonis.

    Tinka prie raudonos mėsos, žvėrienos, aštresnių patiekalų ir sūrių.

    „Castello Banfi“ yra šeimos vyno verslas, įsikūręs Montalcino vietovėje, Toskanoje. Ši vyninė valdo maždaug 3200 ha, iš kurių maždaug 1000 ha yra apsodinta vynuogynais. Mariani šeima savo vyno ūkį įkūrė vietovėje, kuri buvo apaugusi miškais ir krūmynais. Nepaisant to, vos tik aptikę šią vietą, jie iškart suprato, kai tai buvo būtent tai, ko jie ieškoję. Pirmosios žemės, kuriose pradėtos auginti vynuogės, buvo netoli Montalcino vietovės. Dirvožemis čia puikiai tiko „Brunello di Montalcino“, vienam prabangiausių itališkų vynų, gaminti. Mariani šeima taip pat nusipirko XI a. pilį, pagal kurią vyninė buvo pavadinta „Castello Banfi“. Tvirtovės šaknys siekia net etruskus, tačiau giliausias istorinis randas jai buvo įrėžtas Viduramžiais. Tuo metu ji tarnavo kaip Sienos respublikos gynybinė siena nuo antpuolių iš Pietų. Šiandien pilis yra „Castello Banfi“ vyno ūkio pasididžiavimas. Skrupulingai atkurta kaip viešnagės centras, ji taip pat gali pasigirti stiklo muziejumi, vyno rūsiais ir dviem restoranais, iš kurių vienas turi prestižinę Michelino žvaigždutę. „Banfi“ sudomino pasaulį Montalcino vietove, atlikdami milžiniškus daug resursų bei laiko pareikalavusius tyrimus ir iš 600 anksčiau augusių Sangiovese vynuogės klonų išskirdami 15 labiausiai tinkamų išskirtinio skonio „Brunello di Montalcino“ vynui gaminti. Be to, vyninė išrado būdą, kaip sumažinti sulfitų ir histaminų kiekį, atiduodama duoklę ekologinei vynininkystei. Technikos pasiekimai, tarp jų vyno išpilstymas, naudojant azotą, kad nereiktų daugiau sulfitų, elektros dializė, taikoma skonio atsiradimui, ir pan., eina koja kojon su pagarba tradicijai ir vietos žemėms bei mikroklimatui. Kitaip tariant, „Castello Banfi“ vyndariai ir gamta bendradarbiauja, siekdami atskleisti unikalų terrior vyno taurėje.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne